Az Admiral Graf Spee páncéloshajó portyázásának és pusztulásának története

A birodalmi kalóz

A szerzők

2016. május 15. - 19391945

Izolde Johannsen


Közel 20 éves írói múlttal és már öt regény és számos más írói munka megjelenésével rendelkezik.
Személyes bemutatkozás:
"38 éves vagyok, családommal – férjemmel, fiammal és kislányommal -, Budapesten élek. Civilként kórházban dolgozom, szemészeti asszisztensként.
2004. óta foglalkozom a II. világháborús Németország haditengerészetével, kiemelten a kapitányok életrajzával, hadtörténettel, politikával.
2015. februárja óta tagja vagyok a Történelmiregény Írók Társaságának (TRT). Ez év karácsonyán megjelenő antológiájukban már olvasható egy novellám „Háborús idők” címmel."
1998. óta írok, több műfajt ölel át munkásságom. Egyrészt egymástól független kalandregényeket (A kobzos éneke dalciklus) írok, másrészt egy misztikus történelmi fantasy regénysorozaton dolgozom (A kárhozat éjjele), mely felöleli a római köztársaság korától az 1963-ig Kennedy haláláig tartó történelmi időszakot, több mint kétezer évet. Főszereplője kényszerű kompromisszum eredményeképpen egy vámpírrá vált kelta rabszolga, így a korai 1700-1800-as évek vámpírirodalma egyesül a modern történelmi regénnyel önálló, új műfajt teremtve a hazai irodalomban.
Ezen kívül szívesen készítek megrendelésre történelmi köntösbe bújtatott életrajzokat átlagembereknek, mert minden egyes életút egyedi és különleges, méltó arra, hogy megörökítsék."
Személyes honlapom itt érhető el.

Michael T. Marble


Már több mint 20 év kutatói múlttal rendelkezik a második világháború hadtörténelmével kapcsolatban, valamint az 1939-1945 oldal alapítója és főszerkesztője.
Személyes bemutatkozás:
"36 éves vagyok, Pesten élek a feleségemmel. A végzettségem eljárástechnika-mérnök (környezetgazdálkodás és hulladékgazdálkodás szakirányon). Dolgoztam a szakmában is, majd az uniós pályázati pénzeket kezelő kvázi állami cégnél, majd minisztériumban. Jelenleg önálló projekt- és pályázat menedzsment vállalkozásban dolgozom, Hadtörténelemmel, haditechnikával 10 éves korom óta foglalkozom, azóta minden amit csak elérhető elolvasok, megnézek. A kedvenc témám a német szárazföldi haditechnika. Az érdeklődés még gyerekkoromban kezdődött a repülőgép makettekkel. Érdekelt a történelmi, technikai hátterük is, így egyre többet olvastam, tanultam a témáról és azóta is megvan az érdeklődés."

A bejegyzés trackback címe:

https://abirodalmikaloz.blog.hu/api/trackback/id/tr488718594
süti beállítások módosítása